Nieuwsgierig zijn en talenten ontwikkelen

Kinderen die zich met een nieuwsgierige blik verwonderen, dat zien we graag. Vanuit die nieuwsgierigheid ontwikkelen leerlingen hun talenten, en leren ze met en van elkaar. Dat doen ze natuurlijk tijdens de lessen. Maar ook in onze TAC Room, tijdens culturele projecten of als we samen op excursie gaan.

TAC Room

In een bijzondere ruimte in ons monumentale pand kunnen kinderen (en leerkrachten!) experimenteren met hun talenten in de TAC Room: Talent, Activation, Creative. Hier speel, creƫer en leer je als vanzelf.

Drie disciplines staan centraal: techniek, expressie en moderne media. In de ruimte kunnen kinderen, leerkrachten en Alkmaarders naar hartenlust aan de slag met robots, green screens, muziekinstrumenten, knutseltafels en hun kunsten laten zien op de heuse theatervloer. Hoeveel inspiratie wil je nog meer?

Cultuur = key

Cultuur verrijkt. Daarom besteden we daar op De Kring graag aandacht aan. Zo hebben we ieder jaar een schoolthema met een spectaculaire afsluiting. Ook tijdens het schooljaar gaan we enthousiast met culturele projecten aan de gang. Benieuwd naar een van onze leuke projecten? Lees meer in dit artikel over de ruimtereis.

Excursies: hup de wereld in

Om de echte wereld naar binnen te halen, mogen we de echte wereld ook bekijken. Bij ieder thema stappen we met de kinderen wereld in. En hoe. Met veel plezier leren ze ook nog eens meer van een andere plek, een ander mens of van een nieuwe ervaring. De kinderen nemen die ervaringen ook weer mee in hun spel of onderzoek. Bovendien zijn veel ouders van onze school betrokken bij onze excursies, waardoor ze extra leuk zijn.